Announcement

Collapse
No announcement yet.

Failure to authenticate connection

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Failure to authenticate connection

    Hi,

    I am new to VoltDB and am trying to send a wire protocol message. I am seeing the following error.

    WARN: Failure to authenticate connection(/10.10.2.5:57906): user scooby failed authentication.

    I have started voltdb with the following deployment file

    <deployment>
    <cluster/>
    <users>
    <user name="scooby" password="doo" roles="administrator" />
    </users>
    <httpd>
    <jsonapi enabled="true"/>
    </httpd>
    </deployment>

    And the wire protocol login message is same as what was mentioned in the wire protocol document https://downloads.voltdb.com/documen...reprotocol.pdf in pages 15-16.
    I do not want to enable security but as per the document I still have to send the login message before I can send other types of messages. I am probably missing something. I appreciate any help in this regard.

    Thanks
    Kevin

  • #2
    Hi Kevin,

    If you are not enabling security, then you do not need <users>...</users>. That may only be used in conjunciton with <security enabled="true"/>. When false, generally any username/password combination is accepted. Test that you can login with sqlcmd, to ensure that your deployment configuration is correct.

    Are you using SHA-256 hashed passwords?

    Also, out of curiosity, what language are you using to implement the wire protocol?

    -Ben
    Last edited by bballard; 11-28-2016, 11:53 AM.

    Comment

    Working...
    X